Australian Labradoodle

Een Australian Labradoodle is zoveel meer dan de oorspronkelijke kruising van een Poedel met een Labrador Retriever waaraan de ALD zijn naam ontleend. Er zijn nog vier andere rassen ingemengd om tot de Australian te komen. Deze rassen zijn de Ierse Waterspaniël, de Curly Coated Retriever, de Amerikaanse Cocker Spaniël en de Engelse Cocker Spaniël.

Een Australian Labradoodle is een hond die waarschijnlijk het meest bekend is door zijn grappige, vrolijke uiterlijk en het feit dat hij geen ruiperiode kent en maar weinig haar verliest. Verder heeft een ALD amper huidschilfers, waardoor het een allergievriendelijke hond; wat overigens niet wil zeggen dat niemand allergisch is voor een Australian Labradoodle.

Het is een hond met veel haar en ogen die je ziel raken. Het is een gevoelige hond die je stemming feilloos aanvoelt. Hij vrolijkt je graag op als dat nodig is, is super-sociaal en wil er graag zijn voor zijn mensen, letterlijk en figuurlijk. Als een Australian Labradoodle lang en/of vaak alleen is zal hij wegkwijnen en heel erg ongelukkig zijn. Samen heerlijk wandelen en leuke dingen doen vindt hij geweldig. Een Australian Labradoodle is ook heel intelligent wordt blij van zoekspelletjes en hersenwerkjes (die je stapje voor stapje aan hem uitlegt).