Onze visie

Het welzijn van onze honden en pups staat voorop

Wij zijn een kleinschalige fokker van Australian Labradoodles en we wonen op het mooie Groninger platteland. Wij kiezen er bewust voor om maar heel af en toe een nestje pups op de wereld te zetten. Er zullen nooit twee nestjes tegelijk zijn; op die manier kunnen we er écht zíjn voor de pups en kunnen we de aandacht, tijd en liefde geven die iedere pup verdient.

Kleinschaligheid betekent voor ons ook dat onze fokteefjes gewoon deel uitmaken van ons gezin. Want pas als de moeders zich thuisvoelen en lekker in hun vel zitten, kunnen de pups zo relaxed en gelukkig mogelijk zijn. Dat is naar onze mening niet allen van belang voor de mentale en fysieke staat van zijn van de pups op dat moment, maar ook voor hun karaktervorming.

Een nazomeravond in de tuin

Wij geloven dat het voor de rust in de roedel belangrijk is dat er grotere periodes zonder pups in huis zijn. En in het belang van onze honden mogen ze pas een nestje krijgen op het moment dat ze er fysiek èn mentaal aan toe zijn; ze zullen dus in ieder geval eerst helemaal uitgegroeid moeten zijn. Naar onze mening betekent dat, dat een teef minimaal 2 jaar oud moet zijn voordat ze moeder mag gaan worden. Uiteraard moet een hond ook volledig gezond zijn voordat deze voor nakomelingen mag gaan zorgen.

Heerlijk samen opgroeien

Daarom hebben wij maar heel af en toe pups beschikbaar.

Onze pups krijgen een superstart. Ze worden in alle rust geboren en in de eerste weken staan geborgenheid en moederliefde op de eerste plaats. Als hun oogjes en oortjes opgaan en ze voorzichtig hun eerste wiebelige stapjes gaan zetten, wordt hun perceptie van alles om hen heen groter, worden ze nieuwsgierig en vergroten wij hun wereld. We laten ze dan eerst rustig kennis maken met alle huiselijke beslommeringen. Als het echte mini-hondjes zijn geworden en ze al stoere stappen zetten, is het tijd om kleine “excursies” te maken en de wereld nog verder te verkennen.

Iedere pup verdient een geweldig toekomstig plekje, dat wij met zorg zullen uitzoeken, omdat onze pups dat zelf niet kunnen doen. Wij hechten niet alleen veel waarde aan de tijd en liefde die een toekomstige familie aan een pup kan geven; wij vinden het ook heel belangrijk dat een pup een volwaardig lid van de familie wordt. Dat betekent dat een hond hond moet kunnen zijn en dat ieder familielid de pup moet kunnen “lezen”.

All you need is Doodles is aangesloten bij de ALAEU omdat wij grote waarde hechten aan een zorgvuldig fokbeleid. Wij hebben gekozen voor de ALAEU omdat deze vereniging verreweg de strengste gezondheidseisen stelt aan de ouderdieren. Ook wordt er bij de ALAEU streng op toegezien dat fokkers zich houden aan zowel wettelijke regels als aan de regels van de vereniging, een goed en betrouwbaar gevoel. Wij fokken dus alleen met honden die alle gezondheidstests met goed gevolg hebben doorstaan. Een goede registratie van fokhonden en een zo groot mogelijke genenpool geven ons inziens de beste kansen op gezonde, stabiele pups. Natuurlijk is het niet zo dat er op deze manier nooit ziektes voor kunnen komen – het zijn tenslotte levende wezens – maar het maakt de kans erop absoluut veel kleiner.